Överst

Tre Centrala Vandrarhem i Göteborg

I Göteborg finns massor av möjligheter att hitta en centralt och prisvärt vandrarhem. På den här sidan listar vi våra favoriter bland Vandrarhem med centralt läge.

Vilka “platser” och stadsdelar kan anses som centrala egentligen?

OBS! Ett tips för att söka upp ett centralt Vandrarhem i Göteborg är att först och främst leta upp ett par välkända symboler, gator eller andra specifika platser att utgå ifrån. Därefter är det bara att kolla hur långt ditt eventuella vandrarhem ligger från denna plats.

Göteborg är ju en hyggligt stor stad, en halv miljon invånare i tättbebyggelsen, och för dig som letar efter ett centralt vandrarhem innebär “centrum” ett relativt vidsträckt område.

Vi tänkte därför hjälpa till med ett par referenspunkter i staden för dig som söker ett centralt vandrarhem.

Dessa områden ligger i absolut närhet till Göteborgs centrum av shopping, restauranger och välkända nöjeslokaler:

  • Avenyn
  • Kungsportsplatsen
  • Kungsgatan
  • Götaplatsen
  • Heden
  • Vasastaden
  • Johanneberg

Med andra ord – om du hittar ett vandrarhem som ligger i närheten av dessa “landmärken” så kan du vara söker på att det ligger i centralt.

Vad som är centrumläge är förstås till sist upp till var och en att definiera. En del tycker att en halvtimmes promenad för att nå citykärnan är ok, medan andra vill att vandrarhemmet bokstavligen talar ligger mitt i smeten.

1. Göteborgs Vandrarhem – ett par kilometer till Liseberg & Avenyn

Detta är ett välkänt och mycket populära vandrarhem, beläget någonstans mitt emellan Mölndal och staddelen Johanneberg. För dig som inte har en aning om vad det vill säga, så kan vi uttrycka det som såhär. Det är cirka 1,5 km till Liseberg härifrån. Och till Avenyn är det cirka 3 km. Härifrån har du alltså gångavstånd till det mesta i stan, samtidigt som det finns gott om kommunikationer (bussar, spårvagnar, taxi) i närheten.

Hemsida: www.goteborgsvandrarhem.se
Adress: Mölndalsvägen 23
Telefon: 031 – 401050

2. Linné Hostel i härliga Linnéstan
Ett boende mitt i Linnéstan är synonymt med närheten till shopping, restauranger, pubar och sevärdheter. Det är mitt i smeten, men ändå i ett område som många skulle beteckna som Göteborgs finaste. Härifrån har du dessutom bekvämt promenadavstånd till Slottskogen (underbart om sommaren, tillhåll för exempel Pingviner, Way Out West, Grill-faciliteter, minigolf och Segwayuthyrning). Kapaciteten ligger på 150 bäddar. Alla faciliteter är rökfria.

Hemsida: www.linnehostel.com
Adress: Vegagatan 22
Telefon: 031 – 12 10 60


3. Nice Säng & Frukost – i pittoreska Johanneberg
Hotel Nice är ett prisvärt Bed & Breakfast boende i mysiga stadsdelen Johanneberg. Härifrån har du promenadavstånd till Korsvägen (en av Göteborgs mest välkända “knytpunkter”), Liseberg och Svenska Mässan – för att ge några exempel. Beläget på en lugn gata med närhet till restauranger och livsmedelsbutiker. Ett utmärkt boende för dig som har begränsad budget, men ändå vill ha omedelbar närhet till allt kul Göteborg har att erbjuda.

Hemsida: www.hotelnice.se
Adress: Utlandagatan 18
Telefon: 031-20 21 50