Överst

Boka en Stadsvandring – en snabbguide

En stadsvandring är den perfekta kombinationen av intellektuell stimulering och aktivitet.

Samtidigt får du chansen att verkligen uppleva Göteborg och stadens historia på platserna där det hände.

Det är en sak att läsa om staden i en historiebok och verkligen uppleva berättelserna under en stadsvandring. (Dessutom får man ju motionen och den friska luften på köpet.)

Upptäck staden med en professionell guide

En stadsvandring i Göteborg är kort och gott en upplevelse där du får chansen att upptäcka staden till fots tillsammans med en professionell guide.

Under vandringen berättar guiden om Göteborgs historia och sätter alltsammans i ett sammanhang genom att stanna vid intressanta byggnader, statyer av historiska figurer men också peka ut oväntade detaljer i det arkitektoniska landskapet som du inte visste tidigare.

Ett par fakta om staden.

För att du ska få en liten snabbstart om Göteborg inför stadsvandringen har vi snickrat samma 5 fakta grundläggande fakta om staden:

  • Är Sveriges näst största, och Nordens 5:e största stad med över en halv miljon invånare i tätorten och över 920 000 i Storgöteborg
  • Ligger på västkusten vid Göta älvs mynning och anlades på initiativ av kung Gustav II Adolf och fick sina priviligier som stad år 1621.
  • Kallades av holländarna under många år för Nya Amsterdam, inte minst på grund av sin likhet i arkitektur och vatten med Amsterdam
  • Stadens totala geografiska areal är 721,64 kvadratkilometer, varav över en tredjedel består av vatten.
  • En betydande del av den svenska exporten och importen sker via Göteborgs hamn – Nordens största hamn.

När kan man boka?

Vi har fått in en del frågor av typen “när är det säsong för stadsvandringar?” och vårt svar blir “det beror ofast på väder och vind”.

Alltså: så länge det är is och snö på gatorna så brukar intresset för stadsvandringar i Göteborg var relativt svalt, men när våren kommer följer också intresset att gå på stadsvandring i grönskans fotspår.

Säsongen för stadsvandring brukar vanligtvis vara mellan mars och oktober, och vara som mest intensiv under sommar och semester.