Överst

Går det inte lika bra att jobba hemma?

För dig som är i “valet och kvalet” mellan att välja ett kontorshotell för din verksamhet eller sätta upp/fortsätta med att bedriva verksamhet från hemmet, så finns det flera saker du bör tänka igenom.

Givetvis är vi inte särskilt objektiva när vi påstår att ett kontorshotell kommer vara mycket bättre för din företagsverksamhet än om att välja ett kontor i sovrummet eller i köket. Men vi är likväl övertygade om att vi har rätt i denna åsikt.

Motivation 1 # Hälsosamt med tydlig gräns mellan jobb och hem!
Forskningsrapporter visar att det är mycket viktigt med en tydlig gräns mellan hem och arbete. För det första har denna gränsdragning blivit en viktig del i att förebygga stress, ångest och utbrändhet (dvs känslan av att “ständigt vara på jobbet”) i ett samhälle med gränslös kommunikation.

En vanlig orsak till stressrelaterade sjukdomar är just otydliga gränser mellan ledighet och jobb, mellan arbete och hem.

# Motivation 2 – Mer lönsamt att agera SOM OM
När Charlie Söderberg, framgångsrik entreprenör och företagare, fick frågan “hur man som ny företagare blir framgångsrik” svarade han att en viktig nyckel var att “agera som om företaget var mycket större än vad det verkligen var”.

I princip går denna tes ut på att om du behandlar ditt företag som om det är litet och obetydligt, om du tycker att “det räcker med ett litet hemmakontor och att jobba några timmar då och då” så är det precis vad ditt företaget kommer att bli: litet och obetydligt. Men om du istället behandlar din verksamhet SOM OM den var mycket större, om du fixar ett bra kontorshotell och jobbar 8-18 varje dag….ja, då kommer ditt företaget också att växa och bli större.

Logiskt, eller hur?

Motivation 3 # Viktigt för ditt varumärke!
Att ha “en bra adress”, att ha tillgång till en kontorsmiljö som ligger i linje med ditt varumärke som företagare, är förstås jätteviktigt när du ska träffa kunder. I ärlighetens namn: hur seriöst tror du att det känns om du får hålla dina kundträffar hemma i köket eller på ett kafé på stan?

Comments are closed.