Överst

Smaka, dofta och lär dig mer om Choklad

Att vara med i en chokladprovning är en upplevelse som du kommer bära med dig länge.

Förutom att du säkerligen kommer njuta mer av choklad får du även intressant och spännande kunskap om “det bruna guldet”. På provningen får du smaka, dofta och diskutera, men framför allt är det en chans att lära dig nya sätt att njuta av och upptäcka högklassiska chokladsorter.

En chokladprovning ger dig bland annat möjlighet att:

  • Få ta del av en oförglömlig smakupplevelse och njutningsresa för alla sinnen
  • Prova flera olika sorters högklassisk choklad från jordens alla hörn
  • Lära dej massor om chokladens sammansättning, framställning och bakgrund som råvara

3 spännande fakta om Choklad….

Ska du gå på en chokladprovning i Göteborg är det inte fel att kunna briljera en smula.

Därför har vi satt samman en några intressant fakta om chokladens välgörande hälsoaspekter. Se det som att vi hjälper dig att njuta av din chokladprovning med gott samvete 🙂

  • 1. Choklad innehåller flera välgörande och nyttiga antioxidanter. Dessa är nyttiga då de binder upp fria radikaler i kroppen samtidigt som de sänker det farliga kolesterolet.
  • 2. Choklad innehåller flera nyttiga spårämnen som är viktiga för ditt humör och allmänna välmående. Exempelvis innehåller choklad magnesium men även fluor, zink och fosfater.
  • 3. Som du säkert redan vet så påverkar choklad din sinnestämning till det bättre. Detta beror på att choklad påverkar “må-bra-ämnen” såsom dopamin och serotoninhalterna i blodet. Effekten av dessa ämnen är ungefär känslan av att vara förälskad eller bara väldigt, väldigt glad.

Vad händer på en provning?

För dig som vill veta mer exakt vad för slags aktiviteter du kan förvänta dig under en chokladprovning i Göteborg, brukar själva momentet för chokladprovningen att gå till på ungefär samma sätt. Varje chokladsort kommer att bedömas och diskuteras utifrån viktiga karaktärsegenskaper, vanligtvis Utseende, Doft, Smak och Eftersmak.

Man börjar med ljusare chokladsorter och avslutar med den mörkaste, emellanåt rensar man smaklökarna med vatten.